vineri, 2 decembrie 2011

Idei salvatoare pentru situații îngrijorătoare și, aparent, fără scăpare

Reichlin, Gail; Winkler, C. Ghid de buzunar pentru părinți. Traducere din limba engleză de Ileana Achim. Prefață de dr. Burton L. White. - București: Curtea Veche, 2011.

Este o adevărată artă de a fi părinte, adică de a crește pui cu care la un moment dat să te mândrești. Cultura tradițională a clonării modelelor de autoritate masculină și feminină au creat exemplare cu comportamente bizare și nu de puține ori periculoase. Din acest motiv, este bine să ne uităm în ograda altora când vine vorba de educația și de asimilarea celor ”7 ani de acasă”. Pentru asta recomand acest volum care oferă sute de soluții rapide la problemele cu care se confruntă frecvent părinții cu copii mici. Întreaga atitudine propusă de autoare se bazează pe disciplina impusă prin iubire necondiționată, însoțită de limite educaționale ferme.
Cartea se adresează persoanelor responsabile, atât a celor care au dobândit statutul de părinte, dar și celor care cochetează cu acesta.

Meseria de părinte este una din cele mai grele, din care nu poți demisiona când ești depășit de responsabilități. Din acest motiv, genul acesta de literatură este oricând binevenit. Indiferent de vârsta pe care o ai, când vrei să citești ceva și nu știi ce, caută, deschide și integrează o carte despre felul în care oameni cu vocație și preocupați de subiect ne explică cum să explicăm, la rândul nostru, copiilor despre ce este viața, dragostea și moartea. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu